Начало / Общество / Нова организация на работа на „Пътна полиция – КАТ” се въвежда със заповед на вътрешния министър

Нова организация на работа на „Пътна полиция – КАТ” се въвежда със заповед на вътрешния министър

Да се създаде нова организация на работата на „Пътна полиция – КАТ” разпореди министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Акцентът ще бъде превенцията на пътно-транспортните произшествия и намаляването на загиналите и ранените, уточняват от пресцентъра на вътрешното министерство.

Разположението на автопатрулите и техническите средства за контрол на безопасността на движението трябва да е предшествано от анализ на риска от произшествия. Вътрешният министър разпореди и в срок от два месеца да бъде направен преглед на всички ограничения, включително на тези за максимално допустими скорости, като се обсъди евентуално премахване или преразглеждане на ненужно рестриктивните. Отново в двумесечен срок на страницата на МВР в Интернет ще бъде публикувано разположението на стационарните технически средства за контрол на безопасността на движението, както и местата, където ще се разполагат мобилни устройства.

Основна цел на новия подход е водачите да бъдат предупреждавани и предпазвани от рисковете на пътя. Основен критерий за оценка на дейността на служителите от „Пътна полиция – КАТ” пък ще бъде намаляването на пътно-транспортните произшествия, на броя на загиналите и ранените.

Прочетете също:

Временни ограничения на движението в центъра на Плевен заради предстоящия в неделя балотаж

Във връзка с нормалното провеждане на балотажа за избор на президент и вицепрезидент  на  Република ...