Акценти
Начало / Последни новини / Новата Елитна група U-15 на България стартира с ФК Спартак 1919 /Плевен/

Новата Елитна група U-15 на България стартира с ФК Спартак 1919 /Плевен/

Плевенският футболен клуб Спартак 1919 воден от президента Мирослав Иванов попадна сред 16-те отбора, които ще участват в първия сезон на националната Елитна група U-15. В нея ще мерят сили деца, родени след 1 януари 2004 година. Стартирането на този нов формат стана факт след решение на Комисията по детско-юношески футбол към Българския футболен съюз /БФС/. Съперници на плевенчани ще са отбори от елитни клубове – Лудогорец /Разград/, ЦСКА /София/, Левски /София/, Берое /Стара Загора/, Ботев /Пловдив/, Верея /Стара Загора/, Славия /София/, Септември /София/, Локомотив /Пловдив/, Черно море /Варна/, Етър /Велико Търново/, Ботев /Враца/, Витоша 13 /София/, Черноморец /Бургас/ и Добруджа /Добрич/. Предстои Изпълнителния комитет на БФС да утвърди състава на групата. Планира се първенството да започне на 2 септември 2018 година.

„Беше голяма борба да попаднем в тази група, защото желаещите са много. Преди два месеца подадохме молба за участие в това първенство. След като разгледаха документите и лицензираха стадион „Белите орли“ получихме одобрение. Оставаше само да бъдем поканени. Намерихме място в нея не само заради правилната ни работа, но и благодарение на подкрепата от ръководителите на детско-юношеските школи и треньорите им в страната. На самото заседание те са се застъпили за нас. Познават ни от много ни участия в турнири. Играли сме по няколко мача с най-силните отбори в България“, коментира президентът на ФК Спартак 1919.

Прочетете също:

Военнослужещи от Военновъздушната учебна база участват в учение на зенитен полигон „Шабла”

Военнослужещи от Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия участват в подготовката, осигуряването на безопасност и ...