Начало / Икономика / Нередовен търговец отнесе два акта

Нередовен търговец отнесе два акта

Мъж, продавал риба на пазара в Бреница, се „сдоби” с два акта след проверка на мобилна група на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Проверките са извършени вчера на територията на цялата Плевенска област.

При посещение на пазара в Бреница, съвместно с кмета на селото, инспекторите установили мъж, който извършвал нерегламентирана продажба на риба. Продаваната от К. Н. 43 кг риба е била маломерна от вида скобар, без да има необходимите документи. На нарушителя са съставени два акта – за продажба на риба без документи и за продажба на маломерна риба. Стоката е иззета и след установяване, че е годна за консумация, е дарена на кметството в с. Бреница.

При вчерашната проверка на река Вит при Плевен мобилната група е заловила и лице, извършващо риболов чрез търмъчене (косене). На нарушителя е съставен акт, от него е конфискувана оборудвана с тройна кука въдица.

Прочетете също:

Община Никопол изпълни успешно проект за енергийна ефективност на жилищни сгради

Община Никопол изпълни успешно проект № BG16RFOP001-2.003-0023 „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Многофамилни ...