Начало / Икономика / Немски инвеститор прави информационна кампания в Плевен

Немски инвеститор прави информационна кампания в Плевен

Голяма немска компания, която има намерение да инвестира в Плевен, ще проведе информационна кампания в града ни. Това съобщи днес пред журналисти кметът на Плевен Георг Спартански. Информационната кампания ще се проведе на 19 октомври, като допълнително ще бъде съобщено мястото на провеждането й и началният час.

„Това е още една стъпка в посока на реализиране на така популяризираната в публичното пространство немска инвестиция”, каза Спартански.  Той не навлезе в подробности, тъй като според уговорка с представители на фирмата, параметрите на инвестицията ще бъдат обявени на съвместна пресконференция, когато има официално решение на Управителния съвет.

„До този момент няма официално потвърждение за инвестицията, но има писмо от Българо-немската камара, с която ни уведомяват, че немската компания „Леони” желае да проведе информационна среща в Плевен. По време на срещата ще бъде направена фирмена презентация, на  която ще бъдат раздадени рекламни материали, за да се запознае плевенската общественост с намеренията на фирмата да инвестира в Плевен”, обясни Спартански.

За Антоанета Костова

Прочетете също:

Ирена Христова заема мястото на главен секретар на Областна администрация – Плевен

Клетва като държавен служител положи днес Ирена Христова, която ще е главен секретар на Областна ...