Начало / Общество / Неизвестен, за момента, бизнесмен – с интерес към Летния театър в Кайлъка

Неизвестен, за момента, бизнесмен – с интерес към Летния театър в Кайлъка

Бизнесмен, чиято персона е обвита в неизвестност, е пожелал да наеме целия Летен театър в Кайлъка. Такава информация е получил в кулоарите на местния парламент председателят на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов. Това е и причината да бъде отложено на последната сесия отдаването под наем на част от Летния театър – 50 кв. м гримьорна на два етажа. Предложението е отложено по инициатива на вносителя кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

«Имаше желаещ, който да вземе част от Летния театър. По време на почивките и на самото заседание обаче разговаряхме в кулоарите и с колеги, че не е редно да отдаваме имота «на парче». Затова взехме решение, че е по-добре да се отдаде под наем имота като цяло. Ако някой в момента вземе части, това ще са най-атрактивните и запазени. А за останалите няма да има кандидати, които да се възползват и ще се получи отново това, което е в момента – който има смелостта да отиде и да влезе в Летния театър знае за какво става дума. В протеклите разговори и дебати се появи информация за човек, който може би ще пожелае да вземе целия Летен театър и да го развива», това обясни пред журналисти Дарин Ангелов като причина за оттегляне на точката.

Ще припомним, че преди дни след 30-годишно прекъсване врати отвори Летният театър във Велико Търново. 400 000 лв. струва съвременното обновление на обекта. Средствата са събрани предимно от частни фирми, спонсори и дарители.

Прочетете също:

Временни ограничения на движението в центъра на Плевен заради предстоящия в неделя балотаж

Във връзка с нормалното провеждане на балотажа за избор на президент и вицепрезидент  на  Република ...