Акценти
Начало / Крими / Незаконен тютюн за близо 200 хиляди лева конфискуваха полицаи в Беглеж

Незаконен тютюн за близо 200 хиляди лева конфискуваха полицаи в Беглеж

тютюн

Незаконен тютюн за близо 200 хиляди лева конфискуваха полицаи в село Беглеж. Акцията е проведена на 22 юни около 00:45 часа в селото от полицаи от Второ РУП – Плевен. Те спират за проверка товарен „Мерцедес Спринтер“, собственост и управляван от 49-годишен от град Карлово, и намират 6 кашони и 11 чувала с насипен тютюн с общо тегло около 1300 кг. Автомобилът, заедно с намиращата се в него тревиста маса, е иззет и оставен на съхранение в база на МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен.  По случая е образувано досъдебно производство с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 197 600 лева. Работата по случая продължава разследващ полицай.

10,070 кг насипен тютюн и 29 кутии със заготовки за цигари по 200 къса иззеха плевенските полицаи при поредната си акция по линия акцизи. На 20 юни за времето от 9 часа до 17 часа е проведена специализирана операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на 2 РУП – Плевен. При извършената проверка в района на пазара са засечени 9 улични търговци от село Буковлък. Нарушителите са на възраст от 21 години до 36 години. За нарушенията са съставени 9 акта по Наредба № 14 на Община Плевен.

На 22 юни 2014 година за времето от 9 часа до 17 часа на същия пазар е проведена отново специализирана операция, при която са засечени шестима пласьори от село Буковлък. Нарушителите са пълнолетни лица. От тях са иззети 2.100 килограма с насипен тютюн. Нередовната стока е била разпределена в различни по големина пликове. Съставени са 12 акта по Наредба № 14 на Общински съвет гр. Плевен и ЗМВР.

Прочетете също:

Наркотици, скрити в чушки, опитаха да внесат в затвора в Белена

На 29 януари, около 10 часа в Затвор Белене е проверен багаж на 34-годишна посетителка ...