Акценти
Начало / Крими / Незабавна присъда за мъж, шофирал пиян в Левски

Незабавна присъда за мъж, шофирал пиян в Левски

Мъж, шофирал с 2,28 промила алкохол в кръвта е  осъден по незабавно производство на Районна прокуратура – Левски, като му е наложено наказание три месеца лишаване от свобода , което на основание чл. 66 НК е отложено с три години изпитателен срок, съобщиха от прокуратурата.

Станислав С.  e признат за виновен за това, че на  06.01.2017г. около 05.30 часа в гр.Левски, обл.Плевен, по ул.“Н.Й.Вапцаров“, управлявал лек автомобил “Дачия Лоджи“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,28 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“ – престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

Обвиняемият бил  шофьор към фирма и  управлявал служебен лек автомобил  „Дачия Лоджи“, като пътувал от гр.Летница за гр.Левски въпреки, че бил употребил известно количество алкохол. При излизане на изхода на гр.Левски в посока с.Асеновци,  около 05.30 часа между дачията и друг лек автомобил  настъпило пътно-транспортно произшествие. Пристигналите на произшествието полицейски служители установили, че  единият шофьор е употребил алкохол.

През изминалата година Районна прокуратура – Левски е приключила разследване и е предала на съд 50 шофьори, нарушили правилата за движение на пътищата. При 35 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производство, като  нарушителите са осъдени в кратък срок.

Прочетете също:

Следващата седмица пръскат с препарати в местности в землището на Плевен

В изпълнение на Наредба № 13 от 2016 г. за мерките за опазване на пчелите ...