Начало / Здравеопазване / На среща в „Кайлъка” и с интересни теми плевенчанки отбелязаха Световната седмица на кърменето

На среща в „Кайлъка” и с интересни теми плевенчанки отбелязаха Световната седмица на кърменето

На пикник в парк „Кайлъка” днес бъдещи и настоящи майки се събраха, за да отбележат Световната седмица на кърменето. Срещата бе организирана от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и нейната представителка в града ни Десислава Бетова.  Начало на кърменето и първите седмици с бебето, захранване и хранене на кърмачето, кърмене след годинката и отбиване, проблеми с кърменето и възможните им решения бяха основните теми, по които участничките в срещата можеха да получат компетентен съвет от  опитния консултант по кърмене Десислава Бетова и петима от най-новите консултанти по кърмене в Плевен – Невена Попова, Лиляна Станчева, Теодора Иванова, Теменужка Решовска, Магдалина Върбанова, които са завършили обучението си през тази година. Нито един въпрос не остана без отговор, нито една бъдеща или настояща майка не остана без внимание от страна на чаровните и внимателни консултанти.

Присъстващите бременни и наскоро родили жени получиха полезни съвети как да стимулират и поддържат кърмата, ако бебето не е при тях или отказва да засуче, как да следят дали бебето получава достатъчно мляко, как да се хранят пълноценно по време на бременност и кърмене.

IMG_3781

Тези срещи са много полезни за нас, сподели младата майка Десислава. Тя беше дошла, за да получи съвет за захранване на 8-месечната си дъщеря, която до този момент отказва друга храна освен кърма. Майката сподели, че такава подкрепа и разбиране не е намерила досега, а напротив – получавала е само укори, че бави захранването на детето.

Ако се нуждаете от помощ или окуражаващи съвети за кърменето и захранавето на вашето бебе, можете да се обърнете  към консултантите от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в Плевен. Те могат да съдействат с разговор по телефона или в интернет, домашно посещение при нужда и насочване към лекар по тяхна преценка. Работата им е на доброволни начала и не се заплаща.

IMG_3783седмица на кърменето-консултанти

Ето и списък на консултантите, които отговарят за Плевен:
Ивелина Йотова – 0887 797 221
Ивелина Йорданова – 0883 401 105
Лиляна Станчева – 0888 403 757
Невена Попова – 0885 052 724
Теменужка Решовска – 0877 735 779
Теодора Иванова – 0879 207 808
Инна Нинчева – 0889 192 482
Александра Балинска – 0887 441 598
Десислава Бетова – 0884 224 588
Магдалина Върбанова – 0882 270 770 (Плевен и Брестовец).

 

Прочетете също:

НУ „Патриарх Евтимий „- Плевен чества своя патронен  празник

В ДКТ „Иван Радоев” днес НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен отбеляза своя патронен празник. Тържественото ...