Акценти
Начало / Култура / Нашествие на млади математици в Плевен

Нашествие на млади математици в Плевен

Близо 700 млади математици от цялата страна се събират днес в Плевен за провеждането на 31-те по ред Пролетни математически състезания. Организатори са Министерството на образованието и Регионалният инспекторат по образование. Нашият град ще бъде домакин на надпреварата при учениците от 4 до 8 клас, по същото време в Русе посрещат по-големите – 9-12 клас.

Тази вечер в МГ „Гео Милев” ще се проведе техническата конференция. Самото състезание започва на 31 март от 9 часа. В него ще участват 580 ученици, водени от 74 ръководители и още 40 индивидуални участници. Те ще решават задачи в две училища – МГ „Гео Милев” и ПГПСТТ „Г. Раковски”.  Най-много са участниците от 5 клас – 179, и от 6-ти – 151, от 4 клас участват 111 деца, в 7 клас са 124 от участниците, а броят на осмокласниците е 119.

Награждаването на победителите и закриването на състезанието  ще бъде на 1 април 2012 год. от 9 часа в зала „Катя Попова“.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...