Акценти
Начало / Общество / Националното сдружение на общините отчете печалба

Националното сдружение на общините отчете печалба

Днес в Плевен заседава Контролният съвет на Националното сдружение на общините в Република България. На това изнесено заседание на Контролния съвет беше приет годишният финансов отчет на сдружението за миналата година. Според одитора Стоянка Иванова финасовото състояние на НСОРБ е добро и приключва 2011 г. със 170 хил.лв. положителен баланс. Собственият капитал на сдружението е в размер на близо 2 млн. 500 хил.лв. Основните приходи са от европейски проекти, по които работим, уточни председателят на КС Танер Али, кмет на община Антоново. Друго важно перо в приходите са вноските от членски внос от общините. От всички 264 общини, само 6 не са платили изцяло дължимия членски внос, който се изчислява на база жителите на общината. От Дарин Ангелов – председател на Общинския съвет в Плевен, който е член на Контролния съвет, научихме, че годишно Община Плевен внася 18 700 лв. за членството си в сдружението.

Дневният ред от работата на Контролния съвет  включваше още приемане на вътрешни правила за провеждане на процедури по възлагане на обществени поръчки и приемане на документация за обществена поръчка за разширяване на Центъра за обучение на местните власти.

Доволни сме от взетите решения, защото  откриват пътя на Управителния съвет, за да взема конкретните решения, заложени в следващия тригодишен период за развитие на общините, подчерта Танер Али. Той изтъкна, че основният проблем, който ще трябва да се решава през следващите три години, е липсата все още на децентрализация на общините. При решаването му обаче, ще трябва да се има предвид кризата, в която се намираме, поясни Танер Али.

Следващото заседание на Контролния съвет ще е през месец септември, което също ще бъде изнесено.

На снимката: Председателят на КС – Танер Али, и двамата членове от Плевенска област – Дарин Ангелов – председател на ОбС Плевен, и Петър Дулев – кмет на Белене / от дясно – на ляво/

Прочетете също:

Спират Водната каскада  в Плевен заради продължителното засушаване

Водната каскада, водните огледала, големият фонтан и пеещият фонтан в градската градина ще спрат работа ...