Начало / Образование / Националната кампания „Мисия спорт на любимите герои“ тръгва от Плевен и Пазарджик

Националната кампания „Мисия спорт на любимите герои“ тръгва от Плевен и Пазарджик

„Златното момиче“ на България Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова, председател на сдружение Асоциация „Докосни дъгата”, се събраха заедно, за да работят за това най-малките ученици да се влюбят в спорта. Националната кампания „Мисия спорт на любимите герои“, която стартира съвместно със сдружение „Пазарджик спортува“, има за цел да популяризира физически активния начин на живот сред децата от 1 до 4 клас.

Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова разкриха повече подробности около инициативата си на пресконференция вчера в музея на спорта на Национален стадион „Васил Левски“. Бяха представени част от лицата на кампанията, както и костюмите на анимационните герои, с които учениците ще имат възможност да се срещнат.

„Смятаме, че децата имат нужда да им покажем нещо на техен език. Мисията ще бъде представена по начин, по който те да я разберат, защото нашата идея не е просто да прекарат един хубав ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този един ден да започнем една вълна за това децата да започнат да спортуват“, сподели Рени Камберова.

„С тази кампания искаме да вкараме децата от 1 до 4 клас в залите, за да спортуват. Всички ние знаем, че спортът е изключително важен не само за физическото, но и за психическото състояние на децата. Освен, че дава самоувереност, дисциплина и самоконтрол, той помага и на по-срамежливите деца да се отпуснат и да дадат своя принос в живота. За нас с Рени е изключително важно спортът да не бъде под натиск, а детето само да избере и да открие себе си в своя спорт. За нас е гордост, че можем да го кажем – зад нас застанаха 14 федерации, които ще ни подкрепят и ще бъдат с нас в следващите седмици, месеци, надяваме се дори година-две. Вярваме, че лицата на нашата кампания и анимационните герои ще вдъхнат желанието в нашите деца да спортуват“, каза д-р Денислава Ангелова.

Кампанията „Мисия спорт на любимите герои“ стартира от Пазарджик тази събота, 24 ноември, а след това, на 2 декември, гостува в Плевен. Събитията ще се провеждат в зали с участието на стотици деца. Ще бъдат обособени различни „спортни кътчета“, където, разпределени в групи, малчуганите ще се запознават отблизо със спецификата на различните спортове. На всеки 20 минути групите ще се въртят.

Интерес към инициативата вече проявяват и други градове, като следващите събития ще бъдат обявени скоро на официалната страница на „Мисия спорт на любимите герои“ във Фейсбук.

„Ще отидем навсякъде, където сме желани“, казаха Рени Камберова и д-р Ангелова. Те са избрали Пазарджик и Плевен като начало, тъй като това са родните им градове.

Кампанията е подкрепена от 14 спортни федерации и редица популярни спортни личности, които ще бъдат част от събитията. Сред лицата на инициативата са Петър Хубчев, Тервел Пулев, Владо Николов, Христиана Тодорова, Денислав Коджабашев, Габриела и Стефани Стоеви, Асен Великов, Елица Янкова и др. В Плевен ще се включи и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

На провелата се пресконференция представителите на федерациите и спортистите обещаха, че ще помагат с всичко, което е по силите им, за да бъде „Мисия спорт на любимите герои“ изпълнена успешно във всички градове.

Инициативата е подкрепена идейно от Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието.

На официалната страница на кампанията ще се публикуват и специални видеоклипове с участието на лицата на инициативата и анимационните герои.

Прочетете също:

Няма нови случаи на АЧС в област Плевен

Няма нови случаи на АЧС на територията на област Плевен както при диви, така и ...