Начало / Общество / НАП Плевен подкрепи инициатива на ДФСГ „Интелект”

НАП Плевен подкрепи инициатива на ДФСГ „Интелект”

Офисът на НАП Плевен за пореден път се включи в инициатива на Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект” град Плевен като домакин, подкрепяйки идеята за ефективно и градивно партньорство между държавната администрация и образованието.

Днес учениците Цветослава Минкова, специалност „Икономика и мениджмънт“ и Виктор Бончев „Оперативно счетоводство“ имаха възможност да съпреживеят един реален работен ден на служителите в приходната агенция. Денят на бъдещите икономисти и млади мениджъри започна в кабинета на директора на офис на НАП Плевен, където госпожа Цветомила Потурлиева в присъствието на ръководителите на всички структурни звена любезно ги посрещна и запозна със структурата на НАП, естеството на работата, водещите ценности и основни приоритети на администрацията.

SAM_4397нап плевен

За да почувстват атмосферата по време на данъчна кампания за прием на годишни декларации младежите имаха възможност да се запознаят с многобройните услуги, предлагани от НАП. Съвместно с главен инспектор по приходите Рени Дудева оказаха съдействие на клиентка при попълване на декларация за доходи, която случайно се оказа класната ръководителка на Виктор. Подадоха искане и получиха персонален идентификационен код, така че в бъдеще да могат да ползват електронните услуги предлагани от НАП. Особен интерес проявиха към естеството на работата на публичните изпълнители дейностите в отдел „Обезпечаване и събиране на публичните вземания“, с които ги запозна началника на отдела Галя Кирилова. На финала в приятелска атмосфера Веселка Костадинова, главен експерт отдел „Анализи и планиране“ ги запозна с процедурите за отчитане на постъпленията от данъци и осигуровки, тяхното планиране и прогнозиране.

Получили първия си урок по данъчна култура гимназистите изказаха удовлетворение от посрещането в офиса и изявиха желание да проведат своя летен стаж в офис на НАП Плевен.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...