Акценти
Начало / Икономика / Направиха първа копка за реконструкция на пречиствателна станция по проекта за воден цикъл Плевен-Долна Митрополия

Направиха първа копка за реконструкция на пречиствателна станция по проекта за воден цикъл Плевен-Долна Митрополия

Двама кметове – Георг Спартански на Плевен и Поля Цоновска на Долна Митрополия, и зам.-министърът на МОСВ Красимир Живков, направиха днес първата копка за реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ за група населени места в общините Плевен и Долна Митрополия. Това е най-мащабният проект в рамките на големия проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Пречиствателната станция се намира в село Божурица, Община Долна Митрополия.

По проект са предвидени изграждане на довеждаща техническа инфраструктура, осигуряваща достъп до новоизградените съоръжения, изграждане на нови съоръжения, реконструкция и модернизация на съществуващи съоръжения по пътя на водата, реконструкция и модернизация на съществуващи съоръжения по линията за третиране на утайките.

Реконструкцията е на стойност 27 888 800 лв. без ДДСсъс срок за изпълнение 600 (шестстотин) календарни дни от датата на откриване на строителната площадка.

Стартът на строително-монтажните работи по проекта беше даден днес с водосвет, отслужен от отец Йордан. На събитието присъстваха още инж. Петър Петров – ръководител на проекта, Петър Петров – председател на Общински съвет Долна Митрополия и Мартин Митев – председател на Общински съвет – Плевен, зам.-кметовете на Община Плевен – арх. Невяна Иванчева и Стефан Милев, Митко Спасов – управител на ВиК Плевен, зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов, Илина Тодорова –  директор „Води” в МОСВ.

Прочетете също:

Пускат допълнителни автобуси до „Чаира” на Черешова Задушница

Допълнителни автобуси ще бъдат осигурени в Плевен по автобусна линия № 11 ЛВТ – Гробищен ...