Начало / Общество / Най-сетне жена на кметския стол в Плевен, та макар и само за един ден

Най-сетне жена на кметския стол в Плевен, та макар и само за един ден

IMG_8430kmet za edin den

Випускничката на СОУ „П. Яворов” Павлина Петишева стана кмет за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, в която Община Плевен се включва за четиринадесети път. Заедно с нея местната администрация прие и съучениците й Елка Цветкова, Вероника Кянова и Десислав Стойков. Професионалната гимназия по туризъм беше представена от дванадесетокласничката Теодора Александрова.

Младежите бяха посрещнати от заместник-кмета Дамянка Владимирова, която изрази надежда, че този ден ще се окаже съдбоносен за тях в избора на бъдеща професия, защото и институциите, и бизнесът се нуждаят от млади, образовани и инициативни хора, хора с модерно мислене и новаторски идеи.

IMG_8404kmet za edin den

Учениците имаха възможността да се запознаят с дейността на секретаря на Община Плевен, на дирекция „Европроекти” и отделите „Правно и нормативно обслужване”, „Местно самоуправление”, „Образование и култура”.

Най-важно за вас е доброто образование, каза при срещата си с мениджърите за един ден кметът проф. д-р Димитър Стойков. То е предпоставката за успешния ви старт в живота и пълноценната реализация, подчерта той.

 А седналата на неговия стол Павлина Петишева, проф. Стойков увери, че той може да е удобен, но е и много горещ.

  

kmet za edin den

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...