Акценти
Начало / Култура / Най-модерното в метъл музиката на Pleven Metal Fest тази събота

Най-модерното в метъл музиката на Pleven Metal Fest тази събота

Тази събота, 10 септември, в Плевен за първи път ще се проведе Pleven Metal Fest. На сцената на Военен клуб – Плевен ще излязат шест от най-добрите групи в България, които ще представят най-модерното в метъл музиката в момента. Това гарантира организаторът на събитието Деян Филипчев.

Началото на феста е от 19 часа, като първи на сцената ще се качат музикантите от плевенската група Metal Viper, които ще заредят публиката с парчета хеви и траш метъл. Публиката ще чуе още  40 Days Later (София), в която има плевенско присъствие – барабанистът Ивайло Първанов, Nameless Day Ritual (Пловдив) – тук свири китаристът на Лили Иванова Ангел Дюлгеров, и хедлайнерите Khanъ и Odd Crew.

Последните две групи ще свирят по 40 минути. Публиката ще има възможност изцяло да се наслади на невероятното съчетание на метъл с български фолклор в парчетата на Khanъ. Те ще излязат на сцената с гайдар, гъдулар и двама солисти, единият от които е народен певец. Публиката навсякъде ги приема много добре и задължително се хваща на хоро. Групата  е уникална и няма друг еквивалент в страната, най-впечатляващото е, че текстовете им са на старобългарски език, обясни Деян Филипчев. На плевенска сцена ще излязат и ветераните на метъла в България – Odd Crew. Те са на сцената вече 18 години и любопитното е, че групата няма промени в състава си от самото създаване. Барабанист и мениджър на групата е синът на Васко Кръпката – Боян Георгиев – Бонзи.

img_4120%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d0%bb-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82

Билетите за Pleven Metal Fest вече са на изчерпване. Цената им е 10 лв., в деня на фестивала ще се продават билети и на място, но вече по 12 лв. Във фоайето на голямата зала на Военния клуб всяка от групите ще има щанд с рекламни фланелки и дискове.

Идеята на организаторите е фестивалът да стане традиция, като вече обмислят вариант за провеждането му на открито поне в две вечери. Плевен има нужда от такъв род фестивали и със сигурност има публика за тях, категоричен е Деян Филипчев. От думите му стана ясно, че за феста на 10 септември в Плевен има цели групи от София и Пловдив, които са си купили билети.

Прочетете също:

Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си по особено мъчителен начин

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен 49-годишен мъж с инициали  Г.И. е признат за виновен ...