Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: „Движение България на гражданите“ няма да участва в служебно правителство, готови сме за предсрочни избори

Найден Зеленогорски: „Движение България на гражданите“ няма да участва в служебно правителство, готови сме за предсрочни избори

„Движение България на гражданите” няма да участва в служебно правителство, защото смятаме, че в такова правителство не трябва да участват пилитически лица. Тази позиция на „Движение България на гражданите” изрази днес Найден Зеленогорски, член на Националния съвет на партията.

„Служебното правителство има ясен мандат и ясна задача – да подготви изборите. Надяваме се, че то ще може да осигури честни избори, на които гласът на хората да не бъде откраднат. Тогава всички ще се изненадаме положително от резултатите”, коментира Зеленогорски.

Той заяви категорично, че партия „Движение България на гражданите” е готова за предсрочни избори, с изградени структури във всички общини и с готова програма. „Предлагаме на гражданите идеи за  подобряване на бизнес климата в страната, за  създаване на нови работни места и  вдигане доходите на хората. Вярваме, че България има нужда от дясно управление, а не от леви популистки експерименти. Още със създаването си обявихме, че искаме по-голямо гражданско участие и контрол във властта. Протестите в последните седмици показаха, че сме били на прав път”, подчерта още Зеленогорски.

По отношение на издигнатите от протестиращите искания за свикване на Велико Народно събрание Найден Зеленогорски изтъкна, че от „Движение България на гражданите” ясно са заявили още преди месеци, че са за сериозни промени в Конституцията. „Конституцията в сегашния си вид е изчерпала възможностите си. Имаме предложения за дълбоки реформи – да се засили връзката между отговорност и власт,  да се увеличи гражданското участие и контрол, да се намали броят на народните представители. Първо обаче е необходимо да бъде променен законът за референдумите – намаляване на праговете – за да може и свикването на Велико народно събрание, и самите промени да бъдат подложени на референдум”, е категоричната позиция на „Движение България на гражданите”, изразена от Найден Зеленогорски.

Прочетете също:

ДЕН: КТБ ограби вложителите си, Банката за развитие – целия народ

Ако фалиралата частна КТБ ограби само вложителите си, то държавната Българска банка за развитие ограби ...

Един коментар

  1. гражданка

    Тебе пък кой те брои за жив, бе?