Начало / Избори / Избори 2017 / Найден Зеленогорски: Скандално е да се прави директна намеса от друга държава в българския изборен процес

Найден Зеленогорски: Скандално е да се прави директна намеса от друга държава в българския изборен процес

Оценяваме ситуацията с Турция като ситуация, която се разминава с европейските и международни стандарти за отношения на суверенни държави. Притеснява ни наличието на посланик в клипове, агитация на висши държавни лица за гласуване в една или друга посока, което е недопустимо вмешателство във вътрешните работи на България. Затова от „Реформаторски блок – Глас народен” призовахме с декларация президента и премиера, назначен от него, да преосмислят решението за откриването на изборни секции в Турция.

Тази позиция оповести председателят на щаба на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” и водач на листата в Плевен  Найден Зеленогорски.

По думите му, случаят е скандален и става дума за директна намеса в българските политически процеси – затова от РБ искат гаранции за сигурността на изборния процес у нас от премиера и президента.

Освен това, има сериозно напрежение между ЕС и Турция и имаме опасения, че може да се реализират заканите да не се изпълнява споразумението на ЕС с Турция за бежанците. Затова с декларация настояваме за европейски сили да осигурят сигурност на южната граница на ЕС и да се направи необходимото от президента и премиера посланическите мисии и чужди правителства да не осъществяват намеса във вътрешните работи на България. За постигането им има дипломатически методи, категоричен бе Зеленогорски.

Позиция на коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“: Външно министерство да преосмисли отварянето на секции в Турция

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете също:

БАМФ Плевен увеличава семейството си с още един член

Община Червен бряг вече е част от структурата на Българската асоциация по мини футбол – ...