Начало / Общество / Над 40 рисунки участват в областния конкурс „Аз и детското полицейско управление“,

Над 40 рисунки участват в областния конкурс „Аз и детското полицейско управление“,

Над 40 детски рисунки бяха представени в конкурс на тема „Аз и детското полицейско управление“, организиран в област Плевен. Инициативата е част от националната програма „Детско полицейско управление” (ДПУ), реализирайки една от целите „Ангажиране на свободното време на децата и популяризиране полицейската професия сред подрастващите“. Детският конкурс за рисунка е заложен в националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2018/2019 година към МОН в РУ при ОДМВР – Плевен. В надпреварата на регионално ниво се включиха ученици от откритите 8 детски полицейски управление.
Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата от „Детските полицейски управления” (ДПУ) за полицейската работа, основни познания за рисковете от престъпления и за начините на поведение и действие в конкретната ситуация. Акцент е и създаване на интерес към професията на полицая, възпитаване в съпричастност към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в дейности по опазване на обществения ред  и сигурност, насърчаване развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата. Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от извършени престъпления и начините на поведение и действие за тяхното предотвратяване, първа долекарска помощ, безопасност на движението по пътищата.
Конкурсът се проведе на няколко етапа – училищен, областен и национален.
Рисунките, спечелили първо, второ и трето място са изпратени в ОДМВР – Плевен и вчера в сградата на полицейското управление е открита изложба с тях. Тя ще остане до 22 май, а жури ще оцени изпратените детски творби.
Класираните на първо, второ и трето място в изложбата ще бъдат изпратени в ГДНП за участие в конкурс на национално ниво.

 

Прочетете също:

ДЕН : ГЕРБ, озаптете си биячите!

От „Достойнството на един народ”-ДЕН изразяват остро възмущение срещу грубото и арогантно посегателство на биячите ...