Начало / Икономика / Над 150 фирми ще участват в Международно изложение „Пчеларство Плевен 2019”

Над 150 фирми ще участват в Международно изложение „Пчеларство Плевен 2019”

От 7 до 10 февруари Плевен отново  ще е домакин на  Mеждународното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2019”. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен .

В 17-то издание на изложението  ще вземат участие над 150 фирми от 22 държави, пчелари и организации от страната, Европа и Азия. Те ще представят  последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението ще се конкурират едни от  най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.

През четирите дни в Плевен посетители и гости ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от  Австрия, Канада, Италия, Германия, Англия, Полша, Сърбия, Турция, Гърция, Китай, Финландия, Франция, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ,Русия, Швеция, Испания, Румъния, Словения, Унгария,Пакистан. Изложението отново ще бъде посетено от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Хърватия,Гърция,Македония,Кипър,Турция.

По традиция изложението е съпроводено от съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещение на образцови пчелини. Лектори от Германия, Франция, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша.

В рамките на форума се провежда и Международен конкурс за детска рисунка , тематично свързан с пчеларството и меда, в който участват творби от цялата страна.

По традиция ще бъде връчена Голямата награда на Партнерс експо, осигурена от Областна администрация Плевен – плакет „Крило на успеха” за „Новаторство в пчеларството“.  Призове ще бъдат присъдени също за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2018 година

Награди ще получат и най-добре представилите се в конкурса за детска рисунка.

Прочетете също:

Камбанен звън ще огласи Плевен на 3 март

Камбанен звън от всички плевенски храмове в 12.00 часа ще огласи града на 3 март ...