Начало / Крими / Мъж от Пордим се изправя пред съда за жестоко убийство на куче

Мъж от Пордим се изправя пред съда за жестоко убийство на куче

65-годишният Н.Д от Пордим ще се изправи пред съда, след като от Районна прокуратура – Плевен внесоха обвинителен акт срещу него за проявена жестокост, която причинила смъртта на собственото му куче.

Инцидентът станал на 27.05.2019 година около 17,30 часа. Обвиняемият бил в дома си и приготвял вечерята си на скара в двора. По същото време, близо до дома му преминало младо момче. Присъствието на чужд човек в близост до двора силно подразнило кучето. То съумяло да  прокъса полиетиленовия канап, с който било вързано, на бърз ход стигнало до оградната мрежа, като непрестанно лаело по преминаващия младеж. Поведението на кучето силно подразнило обвиняемия и той хванал свободния край на полиетиленовата връзка, завързал я за намиращото се в двора му кайсиево дърво, като силно я издърпал. Това довело до притискане на дихателните пътища на кучето и то издъхнало в рамките на около 6 минути от задушаване. След това обвиняемият продължил необезпокоявано да вечеря срещу дървото, на което се намирало обесеното от него куче.

Около 20.00 часа, същия ден служители при РУ- гр. Пордим извършвали рутинен обход на района в град Славяново, като пред дома на обвиняемия видели увисналото на кайсиевото дърво куче и незабавно предприели действия по установяване на обстоятелствата, довели до тежките престъпни последици.

Обвинителният акт е внесен в Районен съд – Плевен. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1 000 до 5 000 лева

 

Прочетете също:

Продължава почистването на речните корита на територията на Плевен

Поетапно почистване на речните корита в Плевен извършват екипи на „Паркстрой“ ЕООД. На фирмата е ...