Начало / Крими / Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Н.Н., на 24 години и Н.М., на 44 години. Двете лица са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 08.11.2022 г. в гр. Гулянци, обл. Плевен, са откраднали 800 лева от кутия за събиране на помощи за лечение.

Установено е, че кражбата е извършена от Н.Н., а Н.М. е бил помагач. Той е ангажирал вниманието на продавача в търговския обект, за да улесни Н.Н. при кражбата на парите.

Кутията, от която са отнети парите, е била поставена до търговски обект в града и е служила за събиране на дарения, нужни за лечението на болен мъж.

При извършените издирвателни мероприятия от служителите на РУ Никопол били установени извършителите. В хода на образуваното досъдебно производство, под наблюдението на РП Плевен, били проведени разпити на свидетели, изготвени били експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите били задържани за срок до 72 часа, в който срок е  било  внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение спрямо двете лица.

Районен съд – Никопол е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на двете лица, както и че е налице реална опасност те да извършат престъпление или да се укрият, поради което е постановил спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай при РУ Никопол.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...