Начало / Общество / Много емоции и добро настроение на Панаирните дни в Гулянци (снимки)

Много емоции и добро настроение на Панаирните дни в Гулянци (снимки)

В дните от 27 до 29 май Гулянци празнува 15-тите по ред Панаирни дни. Традиционният майски празник бе изпъстрен с културни и спортни прояви, организирани от Община Гулянци и НЧ „П. Р. Славейков”. Начало на Панаирните дни постави кметът на общината Лъчезар Яков. Той увери своите съграждани, че всичко, което общинското ръководство и администрация са постигнали до сега е в името на хората.

Първата проява в програмата бе концерт на самодейните колективи и изпълнители при читалище „П. Р. Славейков”, със специалното участие на децата от ОДЗ „Незабравка” гр. Гулянци. Местните таланти създадоха чудно настроение у публика и гости, което преля в кръшни хора с фолклорната програма на народен оркестър „Славяново”, споделят от Община Гулянци.

панаирни дни Гулянци

Акцент във втория ден беше Събора на народното творчество, който се провежда за 13-ти пореден път в рамките на панаира. Проявата е уникална с това, че събира фолклорни колективи от близо и далеч, които огласят с песните си и веселят с танците си жителите и гостите на Гулянци през целия ден. И през тази година над 30 състава и индивидуални изпълнители от общината и областта се качиха на сцената на площад „Свобода”. Всички бяха наградени с грамота и тематичен сувенир за спомен.

панаирни дни Гулянци 5

Паралелно със събора се проведоха Турнир по шахмат и Детски турнир по тенис на корт, които също са традиционни за панаира и се радват на голям интерес. 20 млади тенисисти от общината, разделени в две възрастови групи, се състезаваха през целия ден на корта в град Гулянци. Освен купи, грамоти и медали за шампионите, за всички участници имаше поощрителни награди от кмета на общината Лъчезар Яков.

панаирни дни Гулянци 3

Втората панаирна вечер множеството на площада се потопи в магията на танца с невероятните изпълнения на професионалистите от формация „Плевен”. По-късно на сцената се качи ангелогласната Деси Добрева, която подари на публиката невероятен концерт с вълнуващи моменти и за малките и за големите. Дълго след края на програмата тя раздава автографи и се снима с безбройните си фенове.

панаирни дни Гулянци 4

Третият ден на панаира бе посветен на децата. Ежегодно за тях общината и читалището организират детско утро „Децата на Гулянци пеят, творят и мечтаят”. На сцената се изявиха малчуганите от детските градини и читалищата в Гулянци, Милковица и Сомовит, както и много индивидуални изпълнители от всички населени места. Участниците в детския празник и децата в публиката получиха подаръци и лакомства от общината. Неделния ден продължи с безплатно 3D кино за малки и големи.

панаирни дни Гулянци 2

Снимки: Община Гулянци

Прочетете също:

Пиратско съкровище  търсиха в двора на  ДГ „Звънче“

Двора на плевенската градина ДГ „Звънче” днес се превърна в истинско пиратско сборище. Старши учител ...