Начало / Спорт / Млади велосипедисти се надпреварваха в Коиловци

Млади велосипедисти се надпреварваха в Коиловци

За поредна инициатива, организирана за децата, прекарващи лятната ваканция в плевенското село Коиловци, съобщават от местното Читалище „Христо Ботев 27”. След надпреварата за млади риболовци, този път малчуганите са се състезавали с велосипеди по предварително определен маршрут.

Заради променливото време се е наложило да бъдат разменени някои от мероприятията от програмата „Лято 2013” и може би това е причината участниците в това състезание да са по-малко, но за сметка на това – много нетърпеливи и амбициозни, уточняват от читалището. Както всяка година, организаторите – кметството и читалището, бяха осигурили ескортиране на групата от полицейска кола и колата на кметството.

За кратко беше спряно движението по определения маршрут, за да могат участниците да дадат всичко от себе си за добро представяне. По трасето имаше много трудни отсечки, но всички успяха да финишират, бяха много изморени, но удовлетворени и доволни.

Първа награда беше присъдена на Венелин Божинов, втора – на Полина Макаева, а третото място остана за Георги Мариянов. Освен осигурените от читалището награди, участниците получиха и грамоти за участие. Защото важно е да си първенец, но по- важно е да спортуваш, защото спортът е здраве и всички ние трябва да се стремим към това, обясняват организаторите.

Прочетете също:

Баскетболният Спартак трети в домакинския турнир

Спартак Плевен финишира на трето място в турнира, чийто домакин бе през  уикенда. В мача ...