Начало / Култура / Млади актьори внасят глътка свежест в театъра на Плевен

Млади актьори внасят глътка свежест в театъра на Плевен

Директорът на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен Васил Василев представи на среща с медиите младите актьори, които ще внесат глътка свеж въздух на плевенска сцена през новия сезон. Това са абсолвентите на Стефан Данаилов – Асен Данков, Георги Кацарски, Антъни Пенев и третокурсникът от класа на Ивайло Христов – Васил Витанов. Те участват в  новия проект на плевенския театър „Цимбелин“ на Шекспир, с режисьор Лилия Абаджиева.

Пред медиите актьорите споделиха своята радост от възможността да работят с режисьор като Абаджиева, както и че самият Стефан Данаилов ги е насърчил да приемат работата с такъв голям професионалист като нея. Не скриха и впечатленията си от екипа на плевенския театър, който ги е посрещнал позитивно. Младите театрали споделиха още, че работят с най-голямо удоволствие и желание с трупата. Те отправиха и благодарности към директора на театъра Васил Василев.

Плевенчани ще имат възможност да гледат премиерата на постановката „Цимбелин“ на 29 и 30 септември. Макар и първата творба на Шекспир, която е преведена на български език, в страната тя ще бъде представена за първи път в Плевен.

млади театрали 1

Прочетете също:

С празничен урок започва проект „Зелено училище” в Левски

Стартът на  проект „Зелено училище . Предай нататък познанието”, с Община Левски спечели конкурса на  ...