Акценти
Начало / Политика / Младежи от Плевен дискутираха текстове от Конститутията с Цецка Цачева

Младежи от Плевен дискутираха текстове от Конститутията с Цецка Цачева

среща парламент

Във връзка с Деня на Конституцията и проведената на 16 април информационна кампания сред млади хора от Плевен, представители на младежката общност от Плевен и Габрово посетиха Народното събрание. По предложение на Диана Данова, член на НИС на Жени ГЕРБ, бе организирана среща с г-жа Цецка Цачева, председател на 43-ото Народно събрание и с г-жа Диана Ковачева, Министър на правосъдието в периода 2011-2013 година. На срещата присъства и народният представител Владислав Николов.

Младите хора имаха възможност да се запознаят от близо как работи Народното събрание и да научат  интересни факти от парламентарната история. В хода на дискусията бяха поставени редица актуални въпроси, касаещи реформата в съдебната система, необходимостта от промяна на текстове в Конституцията и предстоящия референдум. Младежите показаха познания и в международните практики по отношение на правораздавателните системи, задължителното гласуване, електронния вот и се интересуваха доколко те са приложими у нас.

Всички участници получиха като подарък от г-жа Цецка Цачева Конституция на Република България и албум на Народното Събрание.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...