Начало / Последни новини / Министър Кралев награди Ивет Горанова

Министър Кралев награди Ивет Горанова

Каратистката получи сертификат за черен колан

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди състезателите от каратето, женското самбо и художествената гимнастика, както и техните треньори за успехите им на Европейските игри в Минск. В беларуската столица българските спортисти спечелиха 18 медала – 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Това е с 8 повече, отколкото на Игрите в Баку през 2015, когато нашите състезатели завоюваха 10 отличия – 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови. По този начин страната ни се нареди на 16-о място в класирането по медали при нациите.
Красен Кралев се срещна лично с всеки от медалистите, които му споделиха впечатленията си от организацията и протичането на Европейските игри в Минск. Той им благодари за това, че са защитили достойно честта на родината си и са зарадвали хиляди българи.
Министърът пожела на всички спортисти да продължат подготовката си все така мотивирани да радват българската общественост с още по-големи спортни успехи. Те от своя страна му благодариха за прекрасните условия за тренировки, които са им осигурени от ММС и за личното внимание, което министъра им оказва.
Спортният министър обсъди и анализира с медалистите подготовката им за Олимпийските игри в Токио 2020.
Ивет Горанова беше блестяща в турнира по карате и донесе титла за България в категория до 55 кг „Кумите“. Младата състезателка добави още едно ценно отличие в актива си след бронзовите медали от световно и европейско първенство и има сериозни шансове за класиране на Олимпиадата в Токио през 2020 година. По време на срещата с Ивет Горанова министър Кралев и президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров й връчиха сертификат за 1-ви дан (черен колан) по шотокан-карате до.

Прочетете също:

Министър Радостин Василев: Правителството има ясни ангажименти към спортната база в Плевен  

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев и депутатът от Плевенския избирателен район инж. Венцислав ...