Акценти
Начало / Култура / Министърът на културата обсъди в Плевен предстоящия ремонт на Театъра

Министърът на културата обсъди в Плевен предстоящия ремонт на Театъра

Министърът на културата Боил Банов се срещна в Плевен  с ръководството на Общината и директора на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. Основната тема на разговора  между  министър Банов, кмета  Георг Спартански, заместник-кмета  Стефан Милев и директора на театъра Васил Василев  е  била  предстоящият ремонт на сградата на театъра.

 „Изключителен е  театърът в Плевен и като художествена стойност, и като сграда. Много важно е да го съхраним и подготвим за бъдещето. Досега сто години  е давал своя принос за развитието на културата и духа на града, поне още толкова трябва да подсигурим, за  да продължава да дава каза след срещата   министър Боил Банов. По отношение на ремонта той обясни, че „ има още някои стъпки, които трябва да предприемем”. „Всичко необходимо ще направим и до две –три седмици ще  обявим кога започват ремонтните дейности. Стиснахме си ръцете, всичко ще бъде в интерес на обществото”, допълни министърът.

Министър Банов направи обиколка и разгледа салона  и  залите . Той  сподели, че познава  театъра  и за него  е голямо  удоволствие  да идва тук. “Сградата на театъра  е   прекрасно място за правене на изкуство, особено салона   и  сцената – те са  нещо фантастично, бих казал , че  са  най-хубавите   в страната. Директорът Васил Василев се справя много добре  и с  художествената част , и с поддръжката,  и  с визията си за сградата”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...