Начало / Общество / Мизерията около частния пазар под прицела на Общината

Мизерията около частния пазар под прицела на Общината

Представители на общинския отдел „Екология” и на Общинския инспекторат заедно с представители на полицията ще извършат проверка на частния пазар в съседство до сградата на бившия ОАПС, който от години създава проблеми с хигиената.  Лично кметът Георг Спартански ще участва в масираната проверка.

„От там ако тръгне холера, няма да се изненадам, такава смрад и мизерия е ”, коментира днес кметът. Според управителката на частния пазар, с която преди година от Общината са провели разговор, проблемът идва от нерегламентирания пазар, който се образува в съседство.

Кметът изрази недоумението си как може тази мизерия да съществува буквално пред вратата на Регионалната здравна инспекция в Плевен. Затова ще покани и директора на РЗИ да се включи в проверката. „Не знам с какво се занимават в РЗИ. Нелегални кафе автомати пред държавната институция. Смрад и кочина пред вратата на държавната институция. Ще започна всичките преписки за кочини и нерегламентирани сметища да им ги пращам директно. Не мога да върша тяхната работа, защото не ми е вменена”, заяви Спартански.

Масираната проверка е насрочена за сряда сутринта.

Снимка: архив

Прочетете също:

Започна подаването на заявления за прием след 7 клас

От днес завършилите 7 клас ученици могат да подават заявление за участие в първи етап ...