Акценти
Начало / Култура / Международен курс за диригенти започва днес

Международен курс за диригенти започва днес

Плевенската филхармония ще участва в международен курс за диригенти, който започва днес в Плевен и ще приключи на 29 юни с концерт в зала „Катя Попова”. В рамките на курса е предвиден още един концерт на 22 юни, също в зала „Катя Попова”, научихме от директора на Плевнската филхармония Евлоги Илиев.

Мотото на  курса е “Beyond the Baton” и е под  ръководството на проф. Даян Уитри (САЩ). В него ще участват петима диригенти от САЩ, както и диригенти от Германия, Чили, Италия, Канада.

На 22 юни те ще дирижират Плевенската филхармония, като в програмата са включени сюита „Лейтенант Киже” от Прокофиев, симфоничната поема „Вълтава” от Сметана и Симфония №4 от Чайковски. Във финалния концерт на международния курс публиката ще може да чуе увертюрата „Веселите уиндзорки” от Ото Николай, Симфония № 9 от Шостакович, увертюрата „Сватбата на Фигаро”  от Моцарт, Адажио за струнен оркестър  от Самюъл  Барбър и „Жар птица”  на Стравински.

Началото на концертите е от 19 часа.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...