Начало / Политика / Меглена Кунева: Няма да подкрепим бюджет, в който парите за образование са под 4.5% от БВП

Меглена Кунева: Няма да подкрепим бюджет, в който парите за образование са под 4.5% от БВП

Декларираме, че „Движение България на гражданите“ няма да подкрепи нито един бюджет, в който парите за образование са по-малко от 4.5% от БВП. Това означава, че още през следващата година за образование трябва да бъдат отпуснати малко под 1 млрд. лева повече. Това е заявила Меглена Кунева на третата среща на организацията в София.

Реформите в образованието са прекъснати, а науката, която е гаранция за полагане на основите на интелигентна и високодоходна икономика, е силно подценена, подчертава Кунева.

По думите й България е първа в ЕС по корупция, по сива икономика и по лошо административно обслужване и в началото на 2013 година България продължава да бъде най-бедната и слаборазвита страна в ЕС, като икономическата криза се задълбочава.

Изходът от кризата се крие в освобождаването на българския предприемачески дух и в освобождаването на позитивната енергия в обществото, подчертава Кунева.

Според нея за освобождаването на българския предприемачески дух е необходимо със закон да се гарантира пълното оттегляне на държавата от регулацията на икономическите отношения и максимално ограничаване на монополите във всички сфери на икономическия живот.

От „Движение България на гражданите” поемат ангажимент да бъдат в основата на първия истински референдум в историята на България и той да е за свикване на Велико народно събрание, което да промени Конституцията и да осъществи дълбоки промени в съдебната власт и във функционирането на държавата.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...

Един коментар

 1. Четете книгата на Антон Тодоров, там е казано всичко за Кунева-Пръмова

  http://knigabg.com/index.php?page=book&id=31901

  Задкулисието на прехода, книга 1 – Меглена Кунева
  Автор: Антон Тодоров

  Първата книга от поредицата „Задкулисието на прехода“ на “Изток-Запад” и Антон Тодоров, посветена на неизвестни детайли от сякаш безкрайния български преход, анализира една от знаковите личности в политическия живот у нас в последните години – Меглена Кунева. Разкрити са важни фрагменти от събитията през последните 20 години през генезиса и кариерата на лидера на „Движение България на гражданите”. На основата на различни източници, малко известни документи, снимки и изследвания се хвърля светлина и се анализират политическите кукловоди – как те са отглеждали, внедрявали и издигали през годините новата българска номенклатура.

  Авторът поставя акцент върху самоопределилите се като български елит и връзките помежду им. Фундаменталните въпроси са:

  • Как и защо една определена категория хора в България беше подбрана, обучавана, образована и лансирана, за да стигнат тези хора до различни нива не само на държавната власт, но и на големия бизнес?
  • Защо някои лица сякаш са абонирани за властта?
  • Каква е технологията на рекрутиране и присъствие в тази нова номенклатура, кои са нейните продуценти и защо за тях са удобни лица с такива профили?
  • Каква е тайната на политическото безсмъртие в България и свързана ли е устойчивостта във висшата политика с притежаването на полезни за българското и международно задкулисие качества?
  http://knigabg.com/index.php?page=book&id=31901