Начало / Образование / МВР-Плевен: Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

МВР-Плевен: Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

В Областна дирекция на МВР-Плевен са предприети необходимите мерки за обезпечаване безопасността на придвижване на децата до училище и за тяхната сигурност, информират от пресцентъра й.

Стартира традиционната акция на полицията преди началото на учебната година „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“  Полицейски екипи от ОДМВР-Плевен вече са направили оглед на сигнализацията и маркировката по общини и са изпратени писма за освежаване на пътната маркировка в районите на училища и детски градини. Проведени са срещи с частните охранителни фирми, с които е обсъден въпросът за прецизен пропускателен режим в учебните заведения. Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата с акцент създаването на ред и сигурност по време на учебните занятия.

Изготвени са графици за засилено полицейско присъствие в първия учебен ден и след това в районите на училищата за създаване на безопасни условия при придвижването на учениците. Системни проверки ще има и в питейните и увеселителни заведения за присъствие на малолетни и непълнолетни след установения час.

За Станимир Димов

Прочетете също:

Ученици от НУ „Христо Ботев” ще подкрепят инициативата за паметник на Девета пехотна дивизия

Учениците от НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен за поредна година организират Великденски базар. Със средства, ...