Начало / Здравеопазване / МБАЛ „Света Марина“ в Плевен кандидатства за университетска болница

МБАЛ „Света Марина“ в Плевен кандидатства за университетска болница

Още до края на годината Плевен може да се сдобие с още една университетска болница – МБАЛ „Света Марина“ – Плевен. Това съобщи днес пред медиите проф. д-р Григор Горчев, медицински управител на МБАЛ „Света Марина – Плевен”. „Пазарът е такъв, че студентите вече искат едно по-модерно и различно обучение. В Плевен има само една университетска болница, а в другите големи градове те са по няколко и не са малко тези, които са частни“, сподели проф. Горчев.

Преди седмица е получен втори лиценз за МБАЛ „Света Марина – Плевен” и нивото на болницата е вдигнато с още едно ниво. Това позволява след 1 април да се кандидатства за университетски клиники по новия закон, който позволява да бъдат включени отделенията за гинекология, урология, гръдна и коремна хирургия, вътрешни болести, реанимация и гастроентерология, обясни проф. Горчев.

„Стандартът е такъв, че студентите искат едно по-различно оборудване и отношение. Превръщането на болницата в университетска ще се отрази добре на града като цяло, но много ще повлияе и на обучението на студентите“, коментира още проф. Горчев.

Рената Карааргирова проф. Григор Горчев

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...