Начало / Здравеопазване / МБАЛ – Кнежа готова да работи в условията на усложнената епидемична обстановка

МБАЛ – Кнежа готова да работи в условията на усложнената епидемична обстановка

МБАЛ – Кнежа е в готовност да се справи с евентуално усложняване на епидемичната обстановка в общината. Това е констатирала проверката, извършена с участието на кмета Илийчо Лачовски.

Със събраните от дарения средства е закупена апаратура, която е доставена. Изградено е специално отделение, което няма досег с другите части на болницата, съгласно изискванията и предписанията на Министъра на здравеопазването и Националния оперативен щаб. Отделението разполага с две стаи с общо седем легла, две от които са предназначени за по-тежки случаи.

Закупена е следната апаратура: 2 броя абдоминален трансдюсер, един  ехограф, един видеопринтер, един дефибрилатор, 8 аспирационни помпи, два пациентски монитора, 3 броя перфузор, една инфузионна помпа, два респиратора, осем компресорни инхалатори, четири броя  пулсоксиметър, седем болнични легла (2 от които електрически), седем медицински дюшека, пет стойки за повдигане на пациенти, 8 броя нощни шкафчета. Осигурени са и предпазни средства за медицинските екипи – общо 80 гащеризони за многократна употреба, 20 шлема и 200 маски FFP3.
Кметът Илийчо Лачовски изказва благодарност на всички  добри хора с големи сърца, помогнали в този труден момент.

Прочетете също:

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната ...