Начало / Култура / Малчугани празнуваха с Бате Енчо по повод Първи юни

Малчугани празнуваха с Бате Енчо по повод Първи юни

Над 100 деца се събраха вчера пред читалище „Съгласие”, за да празнуват с любимия си Бате Енчо. Той дойде в Плевен с пълна торба с изненади и подаръци, а всички малчугани очакваха с нетърпение да застанат до него на сцената, за да покажат талантите си. Празникът започна с броене от 1 до 10, като на определена цифра всички малчугани в глас крещяха „Добре дошъл”. После започнаха забавните игри, в които за всеки участник имаше някаква награда – букети, кукли, ученически пособия, конструктори. Децата рецитираха, пяха и танцуваха.

„Обичам да идвам в Плевен, защото тук имам много приятели”, призна Бате Енчо. За работата си с децата той сподели, че е приятна, но трудна, защото „те нямат задни мисли и тях не можеш за нищо да излъжеш – веднага разпознават лъжата и фалша, и ако не си им интересен, не ти обръщат внимание”. Бате Енчо разказа, че в концертите си обича да провокира децата не само с песни и стихчета, но и с много забавни игри. „Искам да науча семействата как да си играят, да общуват, затова посланието ми е чрез децата към техните родители”, обясни артистът. А на най-често задавания му въпрос: „Аз ще спечеля ли?”, Бате Енчо обича да отговаря с думите на Дон Кихот: „В борбата не е важно дали ще победиш или ще бъдеш победен, а усилията са важни, защото те ни възвеличават“.

Празник с Бате Енчо беше подарък за плевенските малчугани от общинското ръководство на ГЕРБ.

Прочетете също:

Започна попълването на Националната система „Живи човешки съкровища”

Министерството на културата стартира процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България” ...