Начало / Последни новини / Малкият шахматен талант Патрицие отнесе поредните купи и златни медали в Червен бряг

Малкият шахматен талант Патрицие отнесе поредните купи и златни медали в Червен бряг

С поредни медали се завърна гордостта на червенобрежката шахматна школа – малката Патрицие Наиманова. Тя продължава да жъне успехи и да носи шампионски титли в актива на Шахматен клуб „Михаил Тал” от Червен бряг. Поредната от серията победи бе титлата от 40 – ия шахматен турнир за деца „Морско конче”, провел се в курорта „Златни пясъци” от 21 до 27 август. Там 10-годишна шахматистка се състезава в обща група момичета до 8 и 10 годишни. Тя изигра 7 кръга и завърши с резултат 5.5 точки и само е една загуба. С блестящото си представяне, силна игра и безкомпромисна конкуренция състезателката на ШК „Михаил Тал” за пореден път завоюва първо място и грабна купата и златия медал.
Организатори на турнира бяха ШК „Георги Даскалов”, БФШ, Туристическа агенция „Елей” и Община Варна и в него се включиха деца на възраст до 8, 10, 12, 14 и 16 години.
Тази събота, на 29 август, Патрицие се изправи пред поредното предизвикателство на черно-белите полета – Първият открит шахматен турнир в Плевен, организиран от ПП „Нова зора“ – Плевен и Шахматен клуб „Ан Пасан„. Името на червенобрежката състезателка отново бе сред победителите. Тя получи грамота и парична награда във възрастовата група до 10 години.
В момента три отбора шахматисти от Клуб „Михаил Тал” защитават спортната слава на Червен бряг в КК „Златни пясъци” на провеждащото се Държавно отборно първенство за юноши и девойки. Единият отбор е от юношите до 12 години, а другите два са девойки до 12 и до 16 години. Състезанието ще продължи до 4 септември, като надеждите за медали и грамоти отново са напълно основателни, с оглед на добрата подготовка на представителите и участието на Патрицие, включена в отбора до 12 години.

Прочетете също:

Рисунка на плевенско дете реклама на изложба от международен конкурс в Германия

Рисунката  „Еднорог“ на седемгодишния Цветомир Маринов от арт школа „Колорит“ е избрана като мотив за ...