Начало / Последни новини / Максимилиян Щерев е шести в НШ по седмобой

Максимилиян Щерев е шести в НШ по седмобой

Лекоатлетът на АК Плевен 2014 – Максимилиян Щерев се класира на шесто място в националния шампионат по седмобой /60 метра гладко бягане, скок дължина, тласкане гюле, скок височина, бягане 60 метра с препятствия, овчарски скок и 1000 м гладко бягане/ за юноши под 18 години в столичната зала „Асикс Арена“. Възпитаникът на треньора Никола Николов завърши с 3334 точки. Той бе победителят в овчарския скок с 2.50 метра. В останалите дисциплини обаче остана извън призовата четворка. Най-близо до нея беше в скока на височина, където покори 1.64 м. В бягането на 1000 м и препятствията финишира шести. С позиция по-назад се класира с гюлето. Осми е на скок дължина, а спринта на 60 м беше най-слабото му представяне – девето място. В същото състезание участваха и атлетите на СКЛА Спринт /Червен бряг/ – Анатоли Сашев и Николас Петков, които завършиха съответно 11-и и 13-и от общо 15 състезатели. Шампион е Лъчезар Вълчев от Лудогорец /Разград/ с 3969 т.

В седмобоя на мъжете участва плевенчанина Михаил Иванов. Братът на националния шампион на скок височина обаче остана извън класирането, защото стартира само в три дисциплини. Очаквано на скок височина отвя конкуренцията с резултат 2.06 м. На дълъг скок се класира втори с 6.84 м. Постижението му на гюле – 6,05 м бе най-слабо от всички участници. Симеон Цветков от СКЛА Спринт се класира 9-и в шампионата с 3293 т. Васил Власов от столичния КЛАСА е шампионът – 4517 т.

Прочетете също:

Община Плевен осигури маски и дезинфектанти за кметствата, социалните, детски и учебни заведения

Заявените от Община Плевен количества дезинфектанти от лицензиран производител /за ръце, малки и големи повърхности/, ...