Акценти
Начало / Образование / Летни приключения в ДГ „Звънче“ – Плевен

Летни приключения в ДГ „Звънче“ – Плевен

Седмицата, в която посрещнахме астрономическото лято, беше изпълнена с вълнуващи забавления за ДГ „Звънче“, като мероприятията са заложени в плана за лятна работа на детското заведение. На 20 юни, Моника Христова и Петя Чернева, учители от гр. „Моливко“ и гр. „Пчеличка“, организираха игри с екологичен характер под надслов „Да опазим природата“. Децата демонстрираха грижа и отговорност към околната среда и изпълниха отлично поставената задача да съберат и разпределят разпръснати из двора отпадъци, които да изхвърлят разделно в трите еко кофи с жълт, зелен и син цвят. Събитието приключи със състезателна щафетна игра за събиране на пластмасови капачки.

На следващия ден, 21 юни, Виктория Симеонова, учител в гр. „Слънчо“, покани малки и големи да се повеселят с емоционални „Морски забавления“, включващи развлечения, игри и предизвикателства. Пъстра украса и песни за морето вдъхновиха децата за предстоящите приключения – подвижна игра „Рибки и рибари“, търсене на скъпоценни камъни, заровени в пясъчниците на двора и турнир по лимбо с финален кръг, в който съревнованието се проведе със спасителни пояси.

В двете развлекателни мероприятия участие взе и група деца от ДГ „Калина“, която поради основен ремонт в своята градина, ще прекара летния период в компанията на „звънчетата“.

Прочетете също:

Над 200 участници ще се включат в тазгодишния пешеходен поход Плевен-Тотлебен

Над 200 участници от Плевен и страната ще се включат в четвъртото издание на пешеходния ...