Начало / Крими / Късо съединение и умисъл са най-чести причини за пожарите през юни

Късо съединение и умисъл са най-чести причини за пожарите през юни

Причините за възникналите през месец юни пожари на територията на област Плевен най-често са били късо съединение и умисъл, сочат обобщените данни за предходния месец. Добрата новина е, че няма загинали или ранени при пожари хора.

Като цяло, тенденцията е за намаляване на общия брой произшествия в сравнение с юни 2012 год. – при регистрирани тогава 100, тази година са отчетени 89 произшествия. 24 от тях са били пожарите, завършили с материални загуби – предимно в отраслите жилищно стопанство, транспорт и селско стопанство. 29 пожара са завършили без материални щети. Служителите от районните служби за пожарна безопасност и защита на населението са взели участие в 33 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства.

Паралелно с това, специалистите извършват и контролната си дейност. През юни са приложени 20 мерки за административна принуда – 15 са актовете за установяване на административни нарушения, 5 са принудителните административни мерки, приложени при установени нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Прочетете също:

74-годишен мъж загина при пожар в дома си

При пожар в дома си в плевенското село Брегаре е загинал 74-годишен мъж, съобщиха от ...