Акценти
Начало / Общество / Курбан за здраве и благоденствие дадоха в Дъбован

Курбан за здраве и благоденствие дадоха в Дъбован

Хората от гулянското село Дъбован се събраха за дружна молитва във вчерашния ден, когато отбелязахме деня на Вяра, Надежда и Любов. Десетки хора се събраха в центъра на селото, за да се помолят заедно за себе си, семействата си и родното си място.  Свещеноиконом отец Пламен Линков и отец Марин отслужиха водосвет и осветиха ястията за курбана. Кмета на селото  Таня Кръстева поздрави жителите и гостите на Дъбован и изказа сърдечна благодарност на дарителите и на кмета на общината, без чието съдействие организирането на събитието за седма поредна година би било невъзможно. „Нека мъдростта е винаги с нас, вярата в доброто да не ни напуск, надеждата за светлина и радост да е в душите ни, любовта да е в сърцето на всеки!”, пожела тя.

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков също поздрави хората. Той изрази радостта си от факта, че този хубав повод събира хората вече толкова години и призова: „Нека все така се събираме и бъдем задружни, защото така се постига много повече.”

Празникът продължи с много емоционални моменти на слова, поднасяне на подаръци и музикална програма с участието на читалището в с. Дъбован и самодейците при ПК „Ехо от младостта” с. Дъбован и ПК „Еделвайс” гр. Луковит. Жители и гости седнаха на празнична трапеза, хванаха се ръка за ръка на хорото и празнуваха заедно с надеждата злощастните събития и несгоди да стоят далеч от Дъбован, да има здраве и сполука за всички.

 

Прочетете също:

Платеното паркиране чрез мобилно приложение се регламентира с промени в общинска наредба

Предложение за изменения и допълнения на общинската Наредба №3 за обществения ред при използване на ...