Начало / Образование / Куп награди спечелиха през годината учениците от НУ „Отец Паисий” – Плевен

Куп награди спечелиха през годината учениците от НУ „Отец Паисий” – Плевен

От началото на учебната година досега учениците от НУ „Отец Паисий” завоюваха много награди в престижни конкурси в областта на науката, изкуството и спорта, отчитат от училищното ръководство в последните дни на 2015 г.

Третокласникът Преслав Димов е с първо място от Коледното математическо състезание, с второ – от МС „Иван Салабашев” и МС „Стоян Заимов”. Николай Кубратов от ІV клас има грамота от МС „Иван Салабашев” и трето място МС „Стоян Заимов”.  Даная Димитрова /ІІ клас/ се е класирала на второ място в МС „Стоян Заимов” и на трето – в Коледното математическо състезание. Тя бе отличена с грамота и в МС „Черноризец Храбър”. Първите си математически отличия получиха и първокласниците Христина Тоталова и Кристиян Бочев, които се върнаха от Коледното математическо състезание с грамоти за второ място. На второ място в това състезание е и второкласникът Преслав Иванов.

На първия кръг от олимпиадата по математика за ІV клас се класираха Кристина Апулчева с максимален брой точки, следвана от Евгени Атанасов, Николай Кубратов, Елеонора Иванова, Светослав Пенков, Антония Иванова и Михаил Миховски.

Третокласникът Павел Йотов от клуб „Млади възрожденци” към НУ „Отец Паисий” спечели второ място в национален конкурс за есе на тема „Моите възрожденци днес”. Клубът бе основан през миналата учебна година и функционира към Общобългарския комитет „Васил Левски”. В него членуват 15 ученика от ІІІ и ІV клас с ръководител Цветанка Ангелова. По повод Деня на будителите те бяха наградени с екскурзия до Народното събрание, Художествената галерия и Националния исторически музей в София.

10408626_НУ Отец Паисий - НС

Успешен беше и спортният сезон за учениците от училището. За най-добър хандбалист и за голмайстор /64 гола/ е обявен Иван Петков от ІІІ клас, а Дария Крумова, също от ІІІ клас е на второ място сред момичетата от хандбалния отбор.

11215698_спартански-футболистче

В преминалите наскоро 7 срещи от турнира „Футбол 5” футболният отбор на второкласниците на НУ „Отец Паисий” реализира 4 победи, 2 загуби и един равен резултат, които го доведоха до финала и спечелването на купата за второ място. На Николай Цеков и Джан Акиев принадлежат най-многото голове в играните мачове. В междуучилищния турнир за купа „Илина” малките футболисти отново завоюваха престижното ІІ място.

Купа за участие отборът на третите и четвъртите класове получи от традиционно провеждания в навечерието на 10 декември футболен турнир, посветен на Освобождението на Плевен.

В проведения през ноември лекоотлетически турнир „Децата на Плевен”, организирано от Община Плевен, първокласникът Томи Хаджийски спечели два златни медала в дисциплините скок на дължина и бягане 60 м.

Учениците от ІІ в клас участваха в благотворителна кампания „Коледно парти за герои” ІІ за деца в онкохематологиите в България.

Вокалната група „Усмивка” с ръководител Елка Пъшева участва в празничната програма на Община Плевен за запалване на коледната елха. Пред обществеността на града те изпълниха няколко коледни песни, четвъртокласници от училището представиха обичая Коледуване и етюд за коледната елха. Вокалната група имаше коледно участие в още едно, организирано от Общината, мероприятие. В коледния благотворителен концерт пред децата от Ресурсния център, момичетата и момчетата от „Усмивка” изпълниха арменска коледна песен, а за първокласничката Паола Петкова това бе първата й солова изява на сцена с песента „Пей, звънче”.

   12195937_НУ Отец Паисий - поход        

 

 

Прочетете също:

Днес баскетболният Спартак играе с Рилски спортист

Тази вечер в плевенската зала „Балканстрой“, баскетболният Спартак е домакин на Рилски спортист /Самоков/. Двубоят ...