Начало / Образование / Красимир Каракачанов: Учителите днес нямат никакви права

Красимир Каракачанов: Учителите днес нямат никакви права

Българските учители, които са съвременните будители, днес нямат никакви права. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Плевен преди да открие новия факултет „Фармация” на Медицински университет – Плевен.

„В Деня на народните будители освен да се сещаме за онези велики български възрожденци, които събудиха искрата на българското Възраждане, би следвало да уважаваме и съвременните будители. А съвременните будители са всички интелектуалци, които поддържат с дейността си българското самосъзнание и достойнство. Разбира се и учителите, които въпреки тежките условия при които работят последните 30 години в България, продължават да се занимават с тази тежка, лошо платена и неблагодарна професия”, каза Каракачанов.

„Един учител днес може да бъде набит, напсуван от учениците, могат да се появят камара недоволни родители, които да го тормозят”, каза още вицепремиерът, като по думите му, това е резултат от направените през годините промени в Закона за образованието, които са оставили учителите без права.

Прочетете също:

ОФК „Спартак“ Плевен с първа победа във Втора професионална лига

Отборът на ОФК „Спартак“ Плевен постигна първа победа в първенството на Втора професионална лига. В ...