Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Красимир Атанасов, кандидат-кмет от СП „Български път”, представи предизборната си платформа

Красимир Атанасов, кандидат-кмет от СП „Български път”, представи предизборната си платформа

Полк. о.р. Красимир Атанасов, който е кандидат за кмет на Община Плевен, издигнат от СП „Български път”, представи днес на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен предизборната си платформа. „Тя е разработена на базата на задълбочен анализ на състоянието на Община Плевен, обхваща всички 10 сфери на отговорност на кметската администрация и ще послужи за изготвяне на управленската ми програма”, обяви при представянето Красимир Атанасов.

Той акцентира върху тежкия бизнес климат в община Плевен, в резултат на което се закриват работни места. „Трябва да се работи екипно с местния бизнес и да се подпомага с лостовете на местното самоуправление”, подчерта кандидатът за кмет и допълни, че е необходимо „да се облекчи бизнесът с поносими местни данъци и такси”, както и да се окаже подкрепа в презентиране на продукцията му. По думите му в момента няма правилно изработена стратегия за развитие на икономиката в общината и това рефлектира с обратен знак върху всички други сфери – особено чувствително върху здравеопазването, образованието, културата, социалните дейности.

Основната идея на СП „Български път” е да модернизира българското производство, което означава да има работа за всички български граждани и финансов ресурс за разцвет на науката и културата, отбеляза председателят на организацията проф. Ангел Димов. Според него това ще стане чрез „народополезна политика на сближаване на България с Русия” и създаване на общ безмитен пазар. Според професор Димов е важно България да излезе от военните структури на НАТО, да предоговори членството си в ЕС и да влезе в Евразийския икономически съюз, което означава много пазари за българските стоки.

IMG_3315Емил Димитров-Красимир Атанасов

Той подчерта, че гласуването за Красимир Атанасов с номер 15 в бюлетината, е избор на прогресивното и на промяната. Успех на кандидат-кмета на СП „Български път” за Плевен пожела и Емил Димитров – син, който е председател на Националния предизборен щаб на партията. „Аз съм социалист по душа и се радвам, че намерих българския път, а той е – да има държавност, за да има социалност”, каза Емил Димитров, като емоционално обясни, че той е направил вече своя категоричен избор и  от тази партия ще го изнесат само на носилка.

От 18.30 часа тази вечер в зала „Катя Попова” ще започне срещата за официалното откриване на предизборната кампания на СП „Български път” в Плевен, на която ще бъде представен кандидатът за кмет Красимир Атанасов. В срещата ще участват националният лидер на партията проф. Ангел Димов, зам.-председателят проф. д-р Нено Димов, Юри Борисов – ръководител на кабинета.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...