Начало / Икономика / Конкурс за детски творби на тема пчеларство и пчелен мед обявяват от Партнерс експо

Конкурс за детски творби на тема пчеларство и пчелен мед обявяват от Партнерс експо

В началото на месец февруари 2019 г.  в Плевен отново ще е домакин на Mеждународното изложение – договаряне “Пчеларство – Плевен 2019”. Форумът се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, под патронажа на Областна администрация – Плевен и Министерство на земеделието и горите.

По традиция по време на изложението ще бъде аранжирана тематична изложба “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”.

За целта “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен обявяват конкурс за детска рисунка и пластика на горепосочената тема. Тази година като съорганизатор на конкурса се включва и най-старият културен институт в града, читалище „Съгласие 1869”, -поводът е 150 години от неговото създаване.

Възрастовите групи са 3 до 5 год., от 6 до 12 год. (вкл.); от 13 до 16 год. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика.

Творбите се представят до 01.02.2019 год. в офиса на “Партнерс експо” ООД – България, 5800 Плевен, пл. “Възраждане” 1, стая 325.

На гърба на всяка рисунка трябва да са написани – три имена, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа.

Рисунките трябва да са с размери до 35 см височина/50 см широчина.Децата рисуват без ограничения на стила, материалите и техниката.За пластиките няма дефиниран размер и е желателно да се изпращат в кутия.

Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в изложбата съпътстваща форума.

За най-добрите отличени творби са предвидени награди – грамоти и пчелен мед осигурени съответно от “Партнерс експо” ООД и от Областния пчеларски съюз – Плевен.

Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на изложението.

Прочетете също:

Летни занимания започват в Центъра за работа с деца (програма)

Заниманията по интереси за деца през лятната ваканция в Плевен ще започнат от 17 юни ...