Акценти
Начало / Общество / Комисия прие областна стратегия за безопасност на движението

Комисия прие областна стратегия за безопасност на движението

Областната комисия по безопасност на движението прие днес в окончателен вид Областната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на територията на област Плевен за периода до 2015 г. В изготвянето й е залегнала статистика, която отчита, че за периода 2008 – 2011г. по пътищата на област Плевен в резултат на пътнотранспортни произшествия са загинали 132 граждани. 1410 са получили специализирана медицинска помощ след сериозни наранявания, 1067 от тях са останали с увреждания за цял живот. Съществува тенденция на ограничаване на тежките катастрофи и жертвите при тях през периода. Най-малък е броят на загиналите през 2011 г. – 30, което представлява най-ниската стойност от 2008 г. до 2011 г. Основната цел на приетата стратегия е до 2015 г. в областта да намалее броят на катастрофите и последствията от тях спрямо показателите за 2011г.

Изработеният документ предстои да бъде утвърден от областния управител.

На днешното заседание  беше прието решение, което задължава членовете на комисията и препоръчва на общините да разработят годишен план за действие по подобряване безопасността на движението по пътищата за 2012 г. на основание Областната стратегия и общинските планове.

Прочетете също:

В Панорамата ще представят изложба за храм-паметника в град Шипка

Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ ще гостува в Плевен с изложба, посветена на 120-ата годишнина от освещаването ...