Начало / Общество / Комисиите с предложения до ОбС -Плевен след разглеждането на отчетите на общинските фирми

Комисиите с предложения до ОбС -Плевен след разглеждането на отчетите на общинските фирми

На съвместно заседание тази седмица Постоянните комисии по „Бюджет и финансова политика” и “Стопанска политика и транспорт” към Общински съвет – Плевен разгледаха годишните отчети и баланси за 2015 г. на търговските дружества с общинско участие. След разисквания, Комисиите излязоха и с предложение до Общински съвет –Плевен за приемане на решение. От ПК по „Бюджет и финансова политика” и “Стопанска политика и транспорт” предлагат на местния парламент да приеме годишните отчети и баланси за 2015 г. на търговските дружества с общинско участие. Комисиите предлагат още Общински съвет – Плевен да определи размера на дължимия дивидент за 2015 г. от общинските фирми и да се проведе конкурс за избор на експерт – счетоводител за заверка на годишните финансови отчети за 2015 г.

Съветниците от двете комисии се запознаха с финансовите справки на ДКЦ ІІ-Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІІ-Плевен” ЕООД, „Дентален център І-Плевен” ЕООД, „Медицински център по спортна медицина и рехабилитация І” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, „Инжстрой” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД и „Тибор” ЕАД, съобщават от пресцентъра на Общински съвет – Плевен.

Годишните отчети на общинските фирми предстои да бъдат разгледани на априлската сесия.

заседание комисия

Прочетете също:

Малки предприемачи от НУ „Патриарх Евтимий” се включиха в „Седмицата”

Световната седмица на предприемачеството е идеална възможност да се организират вдъхновяващи събития, които да помогнат ...