Начало / Общество / Кметът Спартански: Почистващите фирми реагираха незадоволително на първия снеговалеж

Кметът Спартански: Почистващите фирми реагираха незадоволително на първия снеговалеж

Въпреки предварително заявената готовност за зимата почистващите фирми в Плевен реагираха незадоволително при първата за сезона снежна покривка. Това е констатирал при проверките си днес кметът Георг Спартански, информират от общинската администрация.  Той е посетил базите на Чистота и А.С.А. България, където е установи липсата на достатъчно осигурена за ситуацията техника и неефективна организация на работа.

Плевенският кмет поддържа постоянна връзка с Общинския съвет за сигурност и всички, имащи отношение институции. Към момента почистват 9 машини на Инжстрой, 5 на Чистота и още две на А.С.А. България. Състоянието на уличната мрежа и на четвъртокласната мрежа в Община Плевен вече се подобрява, няма данни за непроходими участъци, уточняват от Община Плевен.

От полунощ до 02.00 часа тази нощ ще се насипва сол по главните улични артерии и кръстовищата, следващите два часа ще се изрива снегът, а рано сутринта той ще бъде извозван. По същото време кметът отново ще обиколи града за проверка, а в 09.00 часа ще очаква управителите на снегопочистващите фирми за доклад относно причините за закъснялата реакция, съобщават още от Община Плевен.

Прочетете също:

Дрогирана шофьорка засякоха в Славяново

На 28 септември 2020 година около 18.30 часа в град Славяново на улица „Георги Димитров“ ...