Начало / Образование / Кметът Спартански поздрави младите хора, които почистиха от обяви центъра на Плевен

Кметът Спартански поздрави младите хора, които почистиха от обяви центъра на Плевен

Кметът Георг Спартански днес изказа „огромно благодаря” на младите хора, които за пореден път дадоха добър пример и доброволно почистиха стълбове и фасади в центъра на Плевен от разлепени обяви и съобщения.

„Възхитен съм  от инициативата им и им благодаря, че показват активна гражданско отношение към града, в който живеят. Благодаря и на техните родители, че са ги възпитали така. Радвам се, че има такива инициативи и си помагаме сами, а не чакаме някой друг да го свърши. Тези млади хора показаха, че можем да живеем по-добре”, каза кметът, изразявайки благодарността на цялото ръководство на Община Плевен.

40 девойки и младежи и седем възрастни в продължение на три съботи почистваха  обяви, афиши, съобщения, залепени на нерегламентирани места в центъра на Плевен.

Всеки от тях днес получи подарък от Общината – тениска с надпис 140 години Плевенска епопея и с един от символите на Плевен – Панорамата, изработени специално по повод предстоящото честване на годишнината.

Основен инициатор на акцията е д-р Галя Цветкова, председател на общинския комитет „Васил Левски”. Тя сподели, че идеята за акциите се е породила спонтанно и в нея на приятелски принцип са се включили ученици от различни училища в града – СОУ „Пейо Яворов“, ПГ по туризъм, ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, и младежи от Защитено жилище в Плевен.

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...