Начало / Общество / Кметът на Плевен уважи празника на село Къшин

Кметът на Плевен уважи празника на село Къшин

проф . Стойков Къшин

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков уважи днес и празника на село Къшин. Заедно с него бяха народният представител Владислав Николов, председателят на Общински съвет – Плевен Дарин Ангелов, общинските съветници Мартин Митев и Даниела Гонкова.
„На най-светлия български празник 24 май ви пожелавам да се гордеете че сте българи, да не падате духом и заедно да вървим напред”, приветства хората кметът на селото Пламен Петков.
Поздрав за празника отправи и кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. „За мен е чест в този ден, когато празнуваме най-светлия и чист български празник, да съм заедно с вас тук, в Къшин. Денят на българската просвета и култура остава неподвластен на времето и политическите страсти. В този ден българският народ чества едно велико дело – даването на писменост на всички славянски народи. Именно българското четмо и писмо, българската култура са съхранили нашия народ през вековете и днес определят неговата идентичност и уникалност”, каза кметът на Плевен. „Времената са трудни, но аз като кмет на Община Плевен и екипът, с който работя полагаме всички усилия да бъдем винаги до вас и да ви помагаме. Тази помощ се изразява на първо място с разкриването на работни места, за да остават младите хора у нас”, допълни проф. Стойков. Той припомни, че за изминалите 3 години и половина са разкрити 1760 работни места с помощта на програми и мерки. Работи се по европейски проекти за над 135 000 евро.
Той похвали пред жителите на Къшин кметът Пламен Петков и увери всички, че пари за довършване на параклиса в селото ще бъдат отпуснати, за да бъде той тържествено открит през есента.

Прочетете също:

20 предложения включени в предварителния дневен ред на предстоящата сесия

Общинският съвет на Плевен се събира за редовно заседание в четвъртък /28 октомври/ от 09.00 ...