Акценти
Начало / Общество / Кметът наложи отлагателно вето на избора на управител на „Паркстрой“

Кметът наложи отлагателно вето на избора на управител на „Паркстрой“

Използвайки своите правомощия, кметът Георг Спартански наложи отлагателно вето на решението на Общинския съвет за избор на управител на „Паркстрой” ЕООД, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен. На последната си сесия на 28 юли местният парламент прие начело на общинското дружество следващите три години да бъде Сашо Стоев.

Съгласно чл. 35 от Наредба № 8 на ОбС – Плевен, решението е незаконосъобразно, мотивира се кметът. Не може за управител на общинска фирма да бъде избирано лице – едноличен собственик или управител на дружество с ограничена отговорност. Справка в Търговския регистър сочи, че Сашо Стоев е притежател на „Смерч СА” ЕООД.

Решението е и нецелесъобразно, защото новоизбраният управител има наложен запор от съдия изпълнител за дължима сума от около 2 хил. лв. към друго общинско дружество – „Тибор” ЕАД.

Георг Спартански подписа отлагателното вето пред своя екип и журналисти по време на седмичното оперативно заседание, по-късно то беше внесено в деловодството на Общинския съвет.

Също на основание чл. 35 от Наредба № 8 кметът подписа допълнително споразумение за удължаване срока на договор с досегашния управител на „Паркстрой” Красимир Петров. То ще бъде в сила до избор на нов управител, но не по-късно от 02 август 2017 г.

Отново заявявам, че няма да позволя действия за източване на общинското дружество по добре разработената схема и накърняването на нейните интереси, категоричен беше Георг Спартански.

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...