Акценти
Начало / Общество / Кметът Димитър Стойков: Готов съм за ежеседмични общински сесии, но с дебат по сектори

Кметът Димитър Стойков: Готов съм за ежеседмични общински сесии, но с дебат по сектори

 Общински съвет

Готов съм всяка седмица да има общински сесии, но дебатът да се води по сектори. Това заяви кметът на Плевен Димитър Стойков в началото на днешното редовно заседание на Общинския съвет, което започна с половин час закъснение. Думите му бяха в отговор на искането на Георг Спартански от групата на БНД двете точки за стила на управление на Общината от вчерашното несъстояло се извънредно заседание да бъдат обсъдени в началото на днешната сесия.

Стойков добави, че не бяга от дебат, но така формулирани исканията на опозицията в местния парламент са много общи. „Така формулирани двете точки са без конкретика и ще стане една говорилня. Аз не бягам от дебат. Готов съм за него и ви предлагам всяка седмица да се събираме, но този дебат да стане по сектори, по точки от работата на общинската администрация. Вие ще се подготвите с въпросите, ние ще се подготвим с отговорите. Предлагам ви дебатът да бъде в конструктивен дух и да набележим заедно мерки, които после да отчетем пред вас как са изпълнени”, заяви Стойков.

Стефан Ганев от БНД предложи да се започне с общ дебат, за да се набележат проблемите. „Може да стигнем до секторните проблеми, но има възможност, която може да реши проблемите на Общината. Днес е Спасовден и вие, кмете, можете да спасите Общината, като си подадете оставката”, заяви той.

След коментари по темата стана ясно, че ще бъде свикано извънредно заседание, на което да бъдат обсъдени двете точки. Във връзка с отсъствието на съветниците от групата на ГЕРБ на вчерашното извънредно заседание на местния парламент Пенчо Карагьозов призова председателят Дарин Ангелов да предприеме съответните санкции спрямо тях. Стефан Ганев подкрепи колегата си отляво и настоя санкциите да са финансови, за което да бъде информиран Общинският съвет.

Прочетете също:

„Като запея, сякаш наново се раждам“ – казва 100-годишната баба Иванка от Загражден

100-годишен юбилей отпразнува на 29 юни Иванка Параделова от с. Загражден. Посрещна го сред деца, ...

Един коментар

  1. Към пияницата Стефан Ганев – кметът вече спаси един път Общината, като казваш, че е Спасовден. Спаси я от теб и тези около теб – пияници, екскурзианти, тунеядци, дерибеи. Хората от „Автобусни превози“ още ви помнят тебе и другите свине около Зеленогорски, как ги оставихте на улицата и с дължими заплати за година и половина. Боклук!!!!Как не те е срам!!!!!Заради такива като тебе дясното вече не съществува в стария му вид. Реформаторския блок в Плевен претърпя пълен крах, защото хората ви МРАЗЯТ. А вие се продадохте на Бареков така и така, вие сте Троянски кон в Реформаторския блок. Скоро всички ще го разберат. Кунева може би вече е разбрала как я е врътнал с бареков Начко Крадливогорски от Садовец, в Плевен.